Galoppintervaller

Den här veckan får jag inte ha bett i munnen på min häst. Ve och fasa tänkte jag, hur ska jag nu kunna ladda upp inför tävling på fredag? Hackamore tycker han inte riktigt om, och hur ska jag kunna hoppa med det? Gick in i stallet och grävde fram min gamla hemgjorda repgrimma. Den är fin, bra, passar perfekt och DESSUTOM tycker chester om den. Guld värd veckor som denna.
Lite tveksam var jag ändå, så jag knäppte på en fast martingal för att jag inte skulle få hans huvud i ansiktet och dessutom ha lättare att bromsa. Lite nödstopp liksom. Började passet med skritt och kände efter någon kilometer lite på honom på kort tygel. Det är helt galet vilken skillnad det gör på honom när han slipper trycket på undersidan av huvudet!

Tänkte sedan vara lite vågad och galoppera. Gissa om jag var förvånad när jag, istället för en explosion framåt i 180 km/h fick en försiktig liten "rullapågalopp". Inte ens banhoppningstempo. Tänker att den långsamma galoppen är nåt jag vill bygga upp och tränade därför sitsen lite medan han fick galoppera lite i en lång och låg form. Även fast han blev taggad efter femsex intervaller så sprang han inte iväg ifrån mig i alla fall. Blir så glad dagar som idag, då jag känner lite mer än andra dagar att det verkligen händer nåt med allt jobb jag lägger ner :)
Emily

Kommentarer
Postat av: Moa Christensen

okej vad kul lycka till! :D

2011-04-19 @ 22:14:17
URL: http://varendspal.blogg.se/
Postat av: Amanda

Åh det är så kul när det går bra! :)

2011-04-19 @ 23:40:17
URL: http://iamequestrian.blogg.se/
Postat av: moa

jag ska hoppa Ld och Lc avd b med ungponnyn (kat b, Tarragona) sen ska jag hoppa en Lc med Pål, vet inte om jag får hoppa laget med honom än för vi ska ta ut det på plats denna gång :)

2011-04-20 @ 13:26:48
URL: http://varendspal.blogg.se/
Postat av: Moa Jonsson

sv; Det är ju bra att alla inte tycker likadant, men jag tror att Chester skulle vara fin i knoppar! ;)

2011-04-20 @ 21:31:05
URL: http://moajonsson.blogg.se/
Postat av: Evelina

Oj, är du inte rädd för att skada nosryggen när du sätter martingal :O?

2011-04-21 @ 19:20:19
URL: http://evelinablomqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0