Tiden räcker inte till

Ikväll kommer alla ansökningar gås igenom, har fått höra av hon som läser mailen att det är en eller två mail som är superintressanta, får se om vi har samma smak haha.

För er som undrar, det är jag som äger bloggen, sen har jag lånat en kompis som går igenom ansökningar och så, ni anar inte vilken tid det tar! Hon sorterar bort de som inte känns helt rätt, så kollar jag bara igenom de som verkar mest intressanta. Hon har sagt att två är riiiiktigt hot stuff, så jag får gå in och kolla lite extra noga där!

Vad letar jag då efter?
Hög (både högfrekvent och högkvalitativ) uppdatering
Bra bilder
Bra "stämning" i bloggen
Driven människa bakom bloggen, måste inte vara för tävling men eftersom jag själv siktar högt inom ridsporten tycker jag det är roligare att läsa om nån som siktar mot ett mål, än nån som är ute och motionsrider i skogen bara...

Sen även om personerna har någon egenskap som kan vara bra för bloggen såklart, så blir den mer intressant :)
Så håll i hatten, i helgen kanske ni har ett nytt ansikte här, och om en vecka en snygg design på bloggen?
Emily

En text om problemhästar

Jag har skrivit en text om problemhästar i min privata blogg för några månader sedan, är det något ni är intresserade av att läsa här? Blev påmind om texten idag pga en kommentar på gamla bloggen, det är därför jag tar upp det just nu. :)

Vill egentligen inte uppdatera just nu

har en häst hemma som är lite jag vet inte, hon har inte kolik eller fång, men hon ligger ner mycket. Mamma kollar till henne nu under kvällen/natten, förhoppningsvis är det bara en växtperiod hon har så hon ligger ner mycket pga all växtvärk.

Tänkte löshoppa hästarna idag, alla fem, men det gick inte så bra. Tiden räckte inte till, "personalen" räckte inte till så vi får spara det till en annan dag då vi är fler hemma. Kan bjuda på en hoppbild från en löshoppning förra sommaren, tycker den är himla härlig alltså.


porslinsponny

Dagar som idag känns allt lite extra motigt. Jag har en porslinsponny. Han gör sig illa på ALLT. Förr när jag red på hackamore fick han skav av kedjan, fick prova många grejer att ha runt den tills jag hittade nåt som fungerade. Sen fick han skav av nosgrimman, i armhålorna och nu senast av att bettringen snurrar. Rider på repgrimma tills munnen har läkt, MEN TROR NI INTE HAN LYCKAS FÅ SKAV AV REPGRIMMAN OCKSÅ?! Konstigt, då jag ridit med den förut utan att han fått tillstymmelse till skav. Skogspromenader i grimma tillsvidare?

Tror att mungipan läkt ihop till på tisdag som senast, då ska jag rida på pelhamet tills jag köpt ett tränsbett med fasta ringar. Törs inte riktigt rida på mitt nuvarande tränsbett när han läkt, fastän han trivs så bra på just den mundelen. Kan man på något sätt bygga på tränsbettet så ringarna blir fasta, eller är skrota det enda som gäller?

Är det någon därute som har ett tredelat/odelat tränsbett med fasta ringar i strl 10-11 får ni gärna lämna en kommentar! :)

Galoppintervaller

Är så glad, har hittat en jätterak och fin väg med gräs i mitten, kalas för galoppintervaller! Ska ut och galoppera lite idag, försöka få med mig tidtagarur och inte bara galoppera på känn. Brukar försöka stärka min sits när jag rider intervaller, men det är så jäkla jobbigt, jag får ALLTID så galet ont i ländryggen av det. Är verkligen jättesvag där. Är det någon annan som har samma problem, vad gör man åt det?! Hur tränar man, vilka muskler ska man stärka?

Emily

Bloppis...

Jag ska sälja lite prylar...
om du är intresserad av något av dessa saker, maila mig på [email protected]

Bober-bit i Flippanbetts utformning, odelat med anatomiskt utformad min del. storlek 10,5cm pris 1000kr, Frakt ingår...


Equality line Kavaj, hoppmodell med två sprund, hel och ren i nyskick, storlek 40, marinblå med ljusblå krage... Prisidé 1000kr



Cliff Barnsby Orginal Milton, hoppsadel 16,5" Ljusbrun med kalvskinn i sits och vulster för bästa grepp, sadeln är av engelsk kvalite, Cliff Barnsby är hovleverantör åt de brittiska kungahuset. pris 12 500kr





Fler bilder kan mailas på sakerna vid intresse...

Vink Vink
Ida J



tävling tollstad

Tänkte prova att dra lite kort bara, inte min starka sida.
LC:
hoppade fram några få ggr, han kändes ganska lagom. Visst, han sög tag i hindren typ 10 ggr mer än normalhästen, men jag fick ändå koll på honom snabbt efter. Väl inne på banan kommer han på att TJUDILUTT DET HÄR ÄR NOG EN TÄVLING, DÅ MATTE INTE LÄGGER VOLTER och redan i anridningen typ 25 meter innan ettan, eldar han på ordentligt. Svängarna blir otäcka då jag vet flera som gått omkull i just det ridhuset så.... håller i mig bäst jag kan. Han tar bort språng på alla distanser = vi ligger stort ibland. Låg sådär äckligt stort till hinder 3 och om jag inte skulle klämt av honom där skulle vi nog "fastnat" i oxern. Piggelin blir man av att hoppa stort så vi fortsatte banan i ett halsbrytande tempo. Näst sista hindret var en oxer han blev lite flack på, så frambommen pluppade ner. Vi kom i mål med 4 fel, tid 39,09.

Div III Lag:
Hoppade fram jättemycket, blev lite orolig för att han skulle ta "slut" där. sköt fart ännu mer än i LCn så hehe, jag höll i mig och försökte rida bäst jag kunde. Inne på banan fick jag sakta av till trav i en del svängar, när han blev för pigg och det var nog tur, för den banan kom vi runt med 0 fel. Tror stilen blev 45,5, lite mer generös stildomare överlag idag jämfört med förra helgen.
Under dagen var det måååånga som vägrade ut sig, eller bara fick stopp och pet överhuvudtaget. Därför lyckades vi, tack vare farten norpa den sista placeringen i LC. 7 felfria och så jag, 8 plats med 4 fel. Har inte ridit ärevarv på lokal med Chester förut, så var lite spännande att se hur han skulle reagera på att galoppera runt med massa andra hästar till musik och applåder. Det började bra, en funktionär råkade tappa en vattenslang som sprutade vilt omkring sig. MONSTER tänkte CH och undrade vad han gjort för att förtjäna detta. Vi kom fram till prisutdelningen iaf, fick vår rosett och... skrittade. Häst nr sex-sju någonting ville inte ritkigt vara med, och det känns ju inte helt bra att rida om ngn som blivit bättre placerad? skrittade iaf tills hon fått lite kontroll på hästen igen och sen galopperade vi. Han var lugn och fin. Bra prisutdelningshäst! I laget slutade det totalt på 9 fel, en klar förbättring från förra veckan! :)
Emily

Vad är en stasad sena...

Fick en fråga efter mitt inlägg med gellindorna om vad en stasad sena är för något.

Jo en stasning är när man försämrar blodflödet igenom senan under en längre stund, detta blir ungefär som när vi sitter på vår egen fot och den somnar... Vi stryper syretillförseln och senor och ligament lider av blodbrist, vi uppfattar de som pirr och myror under huden. Det är en stasning.

När man sedan släpper på trycket så forsar blodet till de tomma områdena i ilfart. Detta leder till svullnader och gör att senan kan se ut som en banan ( Inte att förväxla med en vanlig senskada där senfibrerna dragits av eller töjts ut, senan ser då också ut som en banan) Svullnaden kommer efter att du tagit av benskydd, lindor eller vad du haft som stoppat flödet. Svullnaden eskalerar efter ett par minuter och först är den svampig och mjuk för att sedan gå över till att bli hård.
Det bästa är att kyla senan med ritkigt kallt vatten eller isbalsam så fort symptom visas!

Störst risk att stasa en häst är när man lindar eller sätter på skydd i hagen, där hästen inte rör sig speciellt mycket. Störst risk för stasning med hagskydd eller haglindor är på sommaren, då får hästen på sig skydden när senan är sval och sedan när hästen och benen blir varma får inte senorna rum att expandera och blodflödet stryps vilket gör att de svullnar mer.
När man lindar för ridning är risken mindre för stasning då rörelserna gör att blodet pumpas runt bättre, självklart kan man stasa en sena även fast man rider.

Stasning gör även sjuksköterskan på dig om du ska ta ett blodprov för att få fram tydliga ådror att sticka i...

när inget stämmer

banhoppning stod på schemat. chester hade inte läst mitt schema. idag ville han träna på att stanna och fega ur. Sagt och gjort. Idag har vi slagit på tvärnit efter tvärnit + kraschat sönder 2 hinderstöd och en grind. jag vet att den här peioden i hans utveckling måste komma, och när den är över kommer han gå 10 ggr bättre än innan. Men det hjälper inte just nu. Självförtroende någonstans på botten och vi gör bästa möjliga av fredagens LC. Är glad om vi inte vägrar ut oss. Strök mig från skogslotten. Är inte lönt att pressa på, det kommer fler tävlingar i år.


/Emily, som tänker göra grejer ponny tycker är kul istället... *suck*

Galoppintervaller

Den här veckan får jag inte ha bett i munnen på min häst. Ve och fasa tänkte jag, hur ska jag nu kunna ladda upp inför tävling på fredag? Hackamore tycker han inte riktigt om, och hur ska jag kunna hoppa med det? Gick in i stallet och grävde fram min gamla hemgjorda repgrimma. Den är fin, bra, passar perfekt och DESSUTOM tycker chester om den. Guld värd veckor som denna.
Lite tveksam var jag ändå, så jag knäppte på en fast martingal för att jag inte skulle få hans huvud i ansiktet och dessutom ha lättare att bromsa. Lite nödstopp liksom. Började passet med skritt och kände efter någon kilometer lite på honom på kort tygel. Det är helt galet vilken skillnad det gör på honom när han slipper trycket på undersidan av huvudet!

Tänkte sedan vara lite vågad och galoppera. Gissa om jag var förvånad när jag, istället för en explosion framåt i 180 km/h fick en försiktig liten "rullapågalopp". Inte ens banhoppningstempo. Tänker att den långsamma galoppen är nåt jag vill bygga upp och tränade därför sitsen lite medan han fick galoppera lite i en lång och låg form. Även fast han blev taggad efter femsex intervaller så sprang han inte iväg ifrån mig i alla fall. Blir så glad dagar som idag, då jag känner lite mer än andra dagar att det verkligen händer nåt med allt jobb jag lägger ner :)
Emily

Lindor med gelpad...

Ja, detär nya grejen, det ska vara gelpaddar under allt!
själv har jag två gelpaddar under sadeln på Jojo, en antiglid pad som är tunn och sedan en Action-pad för att ta upp stötar och ojämnheter.

Men de här! nej tack! Gelen måste vara fruktansvärt lätt att dra för hårt runt senan och därmed stasa den... Varit med om en stasad sena en gång, Aldrig mer säger jag... Det är samma företag som gjort dessa lindor som antiglid padden jag har. Det ser ut som att det är samma material i gelen här som på padden, vilket är yber elastisk och kan bli riktigt hårt åtdragen... För mig får det här tummen ner!


Vink Vink
Ida

lilla fröken ridlärare

Imorse (eller i förmiddags för er kanske, klockan tio) hade jag en liten hopplektion för en tjej i ett stall här i närheten. Hopplektion och hopplektion, jag har aldrig sett hästen förut och de har inte riktigt ridit ihop sig än, så ville mest bara checka av läget lite. Det var alltså en trettonårig tjej som tidigare ridit b-ponny mycket och nu rider mest ponny. Inte lätt då att sitta upp på en stor älgig sak och försöka rida! Minns ju själv mardrömsveckorna då jag red b-ponnyn jag tävlade ena dagen och två dabar senare red stallets största häst med absolut störst gångarter. Man sitter 2 meter upp i luften, det är full sjögång och man kan knappt klamra sig fast och DÅ vrålar ridläraren "KOMIGEEN RIIIIID EMILY" haha. Men åter till mitt ekipage.

Han är stor, lite gammal och stel och har muskler som behöver byggas upp. Det är de medvetna om och kämpar på med. Men de grejerna (förutom möjligtvis åldern) gör honom klurig att rida för henne. Han är för svag för att orka ta hennes hjälper och ställa och böja sig, utan är gärna rak som en käpp och skjuter iväg. Vi la in mycket övergångar för att han skulle lyssna lite på henne och hon skulle få chans att renodla sina hjälper lite, känna att hon kunde inverka på hästen. travade fram över 2 bommar och gick sedan över till att hoppa några pluttehinder. Han är smart hästen, han vet att hon inte sitter tillräckligt stadigt på honom för att hålla emot när han drar ner huvudet, så så fort hon försöker bromsa drar han ner huvet och man kan SE på honom att han retas. La-lala-la--la du kan inte taaaa miiig. Så det ska vi träna vidare på, tung i rumpan och stark i magen.
Vi provade även 2 grejer de aldrig gjort förut. studs och två hinder i följd. Även det gick kanon, lite fort kanske, men helt okej ändå. Skönt med hästar som kan sitt jobb så man slipper BÅDE rida som en tok och dessutom lära dem nya grejer samtidigt.
Jag tycker att det är kul att hålla hopplektioner, även fast jag idag var grymt dåligt förberedd. Hon verkade lite nöjd iaf, och som sagt. Jag vill ju lära känna hästen och ryttaren tillsammans innan jag gör alltför stora utmaningar för dem. Nästa gång kanske de kommer hem till mig och hoppar, jag har lite större yta att rida på :)
Jag har även fått min kusin att rida på min häst för första gången! Han har bara ridit en gång förut, när han var två år och då var han l-i-v-r-ä-d-d. Dock gjorde tävlingen i helgen susen för honom, det fanns en liten vit häst där som såg ut som min häst i miniatyr och den blev han kär i. Han fick sitta framför mig, barbacka, och det var typ det roligaste han gjort någon gång. Han ville aldrig sluta. Det är så roligt när barn blir sådär glada av att rida! Jag själv var världens fjantigaste och grät typ hela tiden när jag var liten. Jag vet inte vad det var som gjorde att jag tappade självbevarelsedriften och började rida alla hästar ingen annan ville eller kunde ha. well well. Jag har en fyraårig kusin som vill låna en liten liten liten häst som helst inte hatar barn, finns det någon som vi kan låna en period i sommar? Den bör helst vara inkörd så jag eller mamma kan stå för motionen vissa dagar. Har någon några tips? :)

påminner

Ju fler ni är som mailar desto större är chansen att vi hittar rätt person. Vill du blogga här? Maila lite kort info om dig och ditt hästliv till [email protected] och skicka även med din bloggadress. Vi svarar så fort vi kan.

matcha


180Xxx20_catago_luca_bag_2783180Xxx20_catago_luca_bag_2783
Union Jack saddle pad/John Whitaker
LUCA ridbyxa/catago/emmishopen.

Har börjat tycka att schabraket är snyggt nu, tyckte inte det till en början men nu så! Frågan är bara om man skulle våga ha ridbyxorna till, tror det kanske ser lite over the top ut? Eller? Kanske ser bra ut, får se om man ser någon med sån outfit på tävling någon gång :)


Oj!

Ja, jag har ju inte bloggat på ett par dagar, anledning jag har jobbat 12 timmars pass hela helgen. Man har varken mycket tid över eller ork.

Jojo mår hur bra som helst! Red idag, han va stark som en oxe och jag fick kämpa för att hålla honom i schack, utan att bli hängande i handen. De är tufft! Speciellt när man känner hur de bara går fortare och fortare även fast man dragit handbromsen...

Nu ska jag skriva teori för BE-kort, onsdag den 27 april... Nu j*vlar!! jag ska ha de där kortet innan Juli är slut!

Film från lagklassen

Den här rundan är jag inte så jättenöjd med. Tempot är verkligen av&på hela tiden, visst han lyssnar på förhållningar men det är verkligen sken mot hinder+efter, jag tar tillbaka honom lite för mkt, sen sätter han sprutt igen och blir flack och hinner inte dra upp sina framben. Uh. Lite lagom kul sådär. När han blir sådär springig är det lätt att jag tappar ridningen också och då blir det inte bättre under banans gång heller. Här får ni se själva :)


foto: sara lundberg

Tänkte bjuda på två bilder en klubbkompis tagit! Hon tävlade också i helgen, hennes första lokala tävling någonsin. Nolla trots att hon red runt hela banan utan ena stigbygeln och tappade nr två någonstans i mitten. Hon var så sjukt duktig, jag blev så stolt och nästan tårögd hihi, det är något speciellt med debuter som går RIKTIGT BRA... :D
taggad inför hinder 1

Att läsa hästannonser.

.. Eller annonser över huvud taget. Varför får man så många mail där människan i fråga uppenbarligen inte ens segat sig igenom rubriken? Usch, det är så irriterande. Jag letar delfodervärd (om rätt person dyker upp) eftersom min häst gärna skulle gå 6-7 dagar i veckan, något som inte är möjligt med mitt schema.

Nu ska jag lära er ett knep. I 99 fall av hundra, om det står medryttare/delfodervärd så är annonsören INTE intresserad av att låna ut hästen på helfoder. Vore man det skulle man skriva ut "hel eller delfoder". Att smsa (eller maila för den delen) med formuleringar och ordval som uppfattas som krävande, ohövliga etc, det blir man bara riktigt irriterad av.

Så snälla, för er skull och för annonsörernas. Läs annonserna, vill ni lägga fram ett förslag som annonsören inte nämnt i annonsen, GÖR DET PÅ ETT HÖVLIGT SÄTT. Jistanes.

Storhäst 17/4

Nu ska jag kila iväg till dagens storhästtävlingar. Jag sitter i domartornet hela dagen. Har lite grejer med mig som några kompisar vill låna, bla en plastrong (som eg är hennes, inte min) och mina ridstövlar. Skönt att gå 4 km med det på släp. Nä, nu måste jag ge mig iväg. Skulle egentligen ha tävlat idag också men så blev det inte riktigt tyvärr. Jag får sitta och lära mig massor av stildomaren istället, vilket inte heller är helt fel! :)

tv irl

Idag på framridningen till lagklassen blev jag så sjukt förvirrad av någon anledning. Tappade fokus typ 1 sekund och kollade ut bland de som stod och hängde med sina ponnyer efter de ridit. Helt plötsligt går Daniel Baldhagen från första säsongen av ponnyakuten förbi och ja, eftersom jag är ganska trögtänkt kan jag till och med MINNAS att jag tänkte såhär knasigt: "men herregud vad gör han här, han ska ju hålla till hemma i min tv-ruta." Så haha, man kan säga att idag insåg jag att även ungarna i ponnyakuten finns på riktigt! Alltså, jag blir ju inte starstruck direkt eftersom, varför skulle jag bli det, men det gick liksom inte ihop i mitt huvud! Sjukt förvirrande för knasisar som jag! :P
Blev så förälskad i min spontana tanke att jag skrattade lite för mig själv. De som tittade på borde tro att jag är: störd.

Film från förklassen/clearround



Hela den här banan runt hade jag en väldigt bra känsla, han lyssnade bra på mig (utom linjen mellan 2 och 3, där han blev lite för glad och stack iväg och därför kom nära) och var ganska reglerbar för att vara honom. Jag var, som jag berättade förut, överlycklig över den här starten. Trots 4 fel är det vår bästa runda någonsin. Tempot är nära normalt, och ganska jämnt. Jag rider med skänklar och säte och möter upp med handen SOM HAN LYSSNAR PÅ och det är inte varje dag :)

Ni kommer se skillnad mot filmen från lagklassen som jag lägger upp lite senare, den är inte helt klar ännu. Nu måste jag baka kladdkaka till morgondagens tävlingar, sedan blir det direkt ner i sängen. Är helt galet trött i hela kroppen, jag är inte van vid såhär tidiga morgnar och intensiva dagar!

framridningen


Hemma från tävlingen!

Tänker uppdatera er senare med film och så, även klippfilmen från igår som jag inte hann lägga upp då. Men första starten gick sjukt bra, han var typ lugn och lyssnade? Inte hans stil, men åh. Blev så glad och började nästan få lite glädjetårar under banans gång (annars brukar det vara fartvinden som gör tårarna...) och fick massamassa beröm efter för att han sett lugn ut och så. Jättenöjd med rundan, tyvärr petade vi ner frambommen på en oxer vi kom lite nära på.

I vanliga fall går klass nr 2 bäst, men inte idag. Det blev lite för mycket av och på, och jag fajtades mest med munnen på honom istället för att rida ordentligt med säte och ben. 3 rivningar, alla var frambommen på oxrar. Irriterande, eftersom det aldrig hänt förut (inte på ett år i alla fall) men nu vet jag vad vi ska träna på till nästa helg.

Dan före dan...

Imorgon gör jag och Chester vår första start på ett och ett halvt år. Jag har sjukt mycket att förbereda och göra innan dess, har knappt varit inomhus idag! Ridit flera hästar, åkt och gjort i ordning tävlingsbanan, hem till lägenheten och hämtat grejer...

Jag har trimmat ben och huvud och filmade hur jag trimmar hovskägg. Den filmen kommer upp här på bloggen senare ikväll när jag är helt klar med häst och packning. Håll utkik!

Emily


Hoppträning på lilla hästen

Det gick riktigt bra....
Yina är liksom ett par procent mindre än Jojo, så jag får liksom ingenting att ha benen emot, de känns som att man sitter på en liten ponny i jämnförelse =p

Satte lite för mycket galopp i henne till en början och då blir hon liksom rätt så flack och fladdrig, men undan för undan så red jag bättre. Hade lite svårt att få med henne i vänstersvängar då högerbogen seglade ut, de här är något Kajsa och Yina jobbar stenhårt på att få ordning på =)

fick aldrig något krutbortfall i galoppen utan hon galopperade på bra även när jag började plocka bort benen. Vi hoppade typ 110-115...


Men de här med lite mindre nättare hästar med lite mer nerv är ingen häst som passar mig. JAg blir liksom för lång och gänglig uppepå ryggen...

Gårdagens hoppträning på stora tävlingsbanan

Minns ni att jag skrev igår att jag åkte på hoppträning? Jag glömde ju skriva om det sedan. Passet gick bra, jag har ju inte tagit med Chester på träningar på ett år nu för jag suttit hemma själv och jobbat. Varför kan jag ta någon annan gång. I alla fall. De jag tränade tillsammans med igår berömde mig massor för att det hänt så mycket med honom, och han blivit så mycket bättre! Sådant värmer, speciellt när jag själv sitter och tittar på de som fick en ponny som funkade från början. Liksom LA, hallå, jag vill också. Det är bra att påminna sig själv då och då varifrån man började, för att se hur långt man kommit.

Framhoppningen gjorde vi på åttvolt över ett litet kryss, jag travhoppade och bröt av några språng efter hindret för att påminna honom om att det där med kontrollerat tempo kan vara bra ibland. Han skötte sig riktigt fint. Sedan hoppade vi lite linjer på 24,5 och ca 28 m. Antal galoppsprång där är inte relevant för mig då jag ska bryta av till trav mellan hinder. Sist jag tränade bana lyckades han täcka upp 25 meter med 5 galoppsprång... Så ja. Bromsen.

När han rusar mot hinder hinner han inte med att hoppa så mycket, eller vi människor hinner åtminstonde inte med att se tekniken. De sprången han gjorde ur ett lugnt och fint tempo hoppade han verkligen igenom hela kroppen, så där växte väl han i min nya instruktörs ögon. Jag tror att hon bara sett honom som en knasig och eventuellt hopplös ponny utan rim och reson. Men det förstår jag också, att det känns lättare att instruera och försöka utveckla ett ekipage om potentialen finns!

Det regnade litegrann så det blev inga bilder. Bjuder på en tävlingsbild ifrån den banan istället!
han ser ju typ ut som en welshmountain där... lilleplutt.

Hoppträning...

Imorgon blir det hoppträning. Men inte med Jojo eftersom han ska skrittas imorgon efter sin behandling.
Jag ska vara med på min förra häst, Yina som lilla syster har nu.
Hon ska till London över helgen så då tar jag över tyglarna.

Jag och Yina

kvällsplaner:

  • Unghästarna ska ryktas + fällskrapas
  • tovor ska redas ut
  • jag ska samla ihop den läderutrustning jag ska använda i helgen

Tänkte pluppa in en bild här på fina treåringen som än så länge är "okänd" för er. Kom sedan på att jag sitter vid mormors dator och hon inte har några bilder på hästarna.

Edit: Hittade denna fulsöta bild på Lillja när hon var bäbis. Helt knasigt vad de förändras, de små liven.


Emily


Att rida en häst lösgjord...

Många gör misstaget och tror att en lösgjord häst kan galoppera med långa tyglar men ändå gå kvar i form, de är en myt, med modifiktation.
Att rida sin häst utan kontakt är en falsk känsla av lösgjordhet, den är balanserad men inte säkert lösgjord.
Visst kan man alltid lägga fram handen och se om hästen ligger kvar i samma tempo, steglängd och form för att försäkra sig om en balanserad häst.

En lösgjord häst är så mycket mer än att den är i balans. Största delen i att få en häst lösgjord handlar om att få den mentalt avslappnad. Många tror att de är alla skänkelvikningar, öppnor, slutor på diagonalen som gör en häst lösgjord men oftast är det just momentet när skolan går över i "arbetsform" som lösgjordheten kommer. Det är alltså eftergiften som gör att hästen slappnar av mentalt, den känner sig nöjd med sin uppgift och får beröm, kanske med rösten eller bara genom en klapp med innerhanden. När hästen är avslappnad mentalt kan den börja arbeta, inte kanske spänna emot muskler eller inte riktigt ha full fokus på dig som ryttare.

Du kan alltså inte få en lösgjord häst bara genom att rida runt runt. Inte heller genom att sitta och rida massor med saxar, bakdelsvändningar, volter eller övergångar utan att någon gång uppmuntra din häst med en klapp, eftergift och kanske ett röstberöm.

Som ryttare måste du känna vad och när hästen behöver olika rörelser. Känner du att en häst är stel i bogarna så måste du veta vilken övning som lossar just den stelheten på bästa sätt. Du måste även kunna avgöra när det är dags avsluta en övning för att övergå till något helt annat.

En lösgjord häst är ju inte när den har släppt en spänning utan alla!

/Ida

Jag blir omkörd!

Ja, jag blir ju omkörd i bloggningen här av Emily... Får skylla på att jag jobbar fram till kl. 14 på dagarna =P

Nu ska jag illa fall blogga...

äntligen fått mina BE böcker, plugget inför teoriprovt har börjat... Ska nog boka tid för skrivning om någon vecka...

Igår var jag på Drottningholm och hade hoppträning. Malin, som min elev heter, va jättenöjd. De är hennes andra träning för mig och vi ska köra på med veckoträningar nu framöver. Ska bli kul att köra igång med tränandet igen.

Hade träningar på ett annat stall men när de skulle avveckla inför försäljning så splittrades alla och de har liksom runnit ut i sanden. Men ska nog försöka få tag på en av eleverna som jag vet vill träna och se om vi ska sy ihop något.

Jojo ska bara skrittas idag, tyvärr är det ju lite tråkigt väder här i stockholm så de blir ingen härlig vårtur i solen direkt...

Vink Vink
Ida J

Hoppträning på tävlingsbanan

Nu klockan tre ska jag hoppträna på klubbens tävlingsbana. Har såklart min fina ponny med mig, och en mamma som fått order om att fota. Jag hoppas på att vi får rida lite bana, eftersom det är tävling i helgen och min ponny och jag behöver fräscha upp banhoppningsflytet lite.

Har en efterlysning. Mörkbruna benskydd i storlek ponny eller cob, antingen bara till frambenen eller helst runt om. Har du några du kan tänka dig att sälja till mig? Hör av er på mailen [email protected] eller lämna en kommentar!

Nu hörs vi efter träningen, ha det bra tills dess!

Emily

Tyvärr, Dyón...

Groominggrimma rundsydd - Dyón
... men jag tycker den här lädergrimman är en flopp. Varken snygg eller prisvärd. Köper jag en lädergrimma för hutlösa 1200 kr, vill jag ha en snygg och rejäl grimma. Inte några fina lädertrådar.

Mvh Hästbloggarteamets snåljåp
Emily

Ang Ö-teamet

Jag har bestämt mig för att inte vara med i år. Min häst är inte redo, eller, jag vill inte pusha honom. Det har varit jättejobibigt att bestämma, eftersom JAG vill så himla gärna, men jag är ju inte sån att jag utsätter min häst för onödig press och stress. Han har tillräckligt av sådant ändå, och om jag är förhandsanmäld till massa bra tränare för bra instruktörer och så, då vill jag ju såklart att det ska gå bra. I dagsläget är det skrittjobb och "bygga nytt signalsystem" som gäller till största del.
Kanske söker jag nästa år, om jag antingen har storhäst då eller plockat upp Chester i storhästklasser. Den som lever får se, men för tillfället tror jag att mitt beslut är vad som gynnar samspelet mellan mig och min häst mest, hur tråkigt det än är att tacka nej till något jag verkligen vill.

Dock känner jag ju några som ska vara med, och en del andra har kikat in här har jag sett, så ni får jättegärna fortsätta och berätta för mig hur det går! :)

Emily

Jojo fick lyxbehandling...

Idag fick Jojo lyxbehandling av Joakim Mossenberg...

Han hade kombrimerat Lumbosecralleden och fått spänningar i övergången till korsryggen pågrund av de.
För några veckor sedan så lade sig Jojo fast i boxen så pass illa att stallägarna knappt fick loss honom. Han trodde helt klart att de kunde berott på de.

Han lossade honom fint och Jojo va super lugn...
Nu blir det skritt två dagar och sen lösgörande på fredag och sedan är det bara att tuta och köra som vanligt. Blir återbesök den 16 maj...

Hur jag rider fram för dressyr.

Har tränat en gång till idag, fast på en skolhäst. Såna ridpass kanske inte är så kul för er att läsa? Så tänkte berätta om hur jag rider fram. Självklart gör jag olika på alla hästar, men det här är grunden.
nr 1: Skrittjobb
Lång tygel 5-10 minuter, beroende på vilken häst jag sitter på och var jag rider. Sedan kortar jag tyglarna och jobbar i skritten med ställning och böjning, även en del skänkelvikningar om det är något jag känner är främjande för hästen jag sitter på.

När hästen går i en trevlig form i skritten i båda varven, börjar jag trava. Jag travar mycket på volt och försöker ha en ganska låg form. Jobbar även här mest på ställningen och böjningen. Man kan säga att den här traven för mig är ett sätt att checka av att skrittjobbet gjort effekt, då jag upplever att de allra flesta hästar har lättare för trav än skritt.

När jag ska gå upp i galopparbetet gör jag lite olika. Ofta låter jag hästen rulla på lite i galopp på volt, om den bär sig själv och går i en bra form. Annars jobbar jag övergångar skritt - galopp. Korta galopper, bara några steg. Skritten försöker jag också hålla till ett par få steg (men det brukar oftast bli över en kvarts volt, hehe). Den här övningen gör att jag kommer till ridning snabbt och verkligen inverkar, både i gångarterna och övergångarna. Sitter jag på en välskolad häst är hästen i regel lösgjord helt och hållet då den behåller formen i övergångarna.

Många personer flyttar mycket skänkelvikning. Om sanningen ska fram så är jag usel på skänkelvikningar. Verkligen urkass. På min tid fick vi lära oss att ju mer vi höll i innertygeln, desto större effekt ger sidförande skänkeln. Så jag bromsar med yttertygeln (för om jag leder ramlar hästen i sidled) håller superhårt i innertygeln och sparkar på med innerskänkeln. Ytterskänkeln hänger passiv. Som ni hör är jag ingen stjärna på skänkelvikning och det finns inte en häst i världen som skulle behålla formen i mina skänkelvikningar. Tycker därför det är lite mycket begärt att försöka lösgöra hästar på så sätt.

Det är synd att jag är så dålig på det, för många hästar lossnar riktigt fint genom mycket arbete undan för skänkel. Här har ni i alla fall mina framridningar inför dressyr i stora drag. Hoppas det kan vara till nytta för någon!
Emily

Träning!

Imorse bar det av på träning med Chester. Såklart lyckas jag försova mig, så vi kom iväg lite sent. Som tur var skulle vi rida program idag, så jag fick starta sist. Jag valde LC:2, det är det program jag senast ridit och tävlat.
På framridningen var han stel, spänd och ja, inte ett dugg rolig att rida. Tror han tyckte detsamma om mig, "vilken ragata som sitter på min rygg!", men jag red på i alla fall och jobbade mycket med ställning och böjning då det är ett bra sätt att få honom både lite mjuk, samtidigt som han tar stöd i min hand. Det fungerade inte som jag önskat idag.
Väl inne i ridhuset där jag skulle rida upp mitt program var han likadan, spänd och stretig, vilket gjort mig lite spänd. Försökte rida på som om jag satt på en grand prix-häst, för ofta brukar det hjälpa min ridning och inverkan. Ett tips till er alltså! Rid som om din häst vore riktigt flashig, ofta blir ju hästarna som man rider.

Programmet överlag gick okej, han var spänd men jag tänkte bort det och koncentrerade mig på vägar och övergångar. Alla övergångar var på rätt ställe, och vägarna var bra. Takten och tempot fick jag också beröm för, fastän min känsla var att deninte alls var bra. Så detvar roligt :) Avslutade med att min instruktör fick sitta upp lite, för nu har vi hamnat i en sån där svacka ni vet, då han är hård och ovillig i munnen, och jag blir stark i handen, och han spänner till ch jag inverkar inte på ett bra sätt. Det är första gången på ett år någon annan än jag sitter på honom!
Hon jobbade bara i skritt. Började med skänkelvikningar men gick över till att böja mycket, böja halsen och mjukna när han sänker halsen. Det svarade han bra på, fast nog fick jag medhåll från instruktören att det verkligen inte är någon "ut och finrida och åka häst"... Hur eller som. Efter en halvtimme var han så pass mjuk och loss och avspänd att hon tyckte att det räckte för idag. Jag fick sitta upp ett par minuter och känna känslan, sen skrittade jag av honom för hand några varv.
klumpigt nog glömde jag kameran, så ni får se fina ponnyn ihop med ena ungstot :)

Tips såhär i fälltider


Fällskrapa! Min mamma har köpt en till sina hästar, som jag brukar låna av henne, eftersom min häst har PÄLS. Det är som en mankniv, fast mycket längre, som tar bort lösa hår och ullhår. Samtidigt hjälper den till att ta bort stöv och kan verka främjande på hästens hud och blodcirkulation. 129 kr från Hööks!

Min häst älskar den här. Han står med öronen spetsade och njuter, medan jag också njuter av att hitta min fina ponny under all isbjörnspäls. Verkligen köpvärd, speciellt om man har låtit sin häst sätta päls under vintern.

/Emily

Solig vårdag

Idag har det varit helt underbart väder här i Sthlms området! +17°C med sol!

Jojo fick av sig kläderna när jag kom ut i stallet efter jobbet... Skönt sa han och kastade sig på rygg i leran direkt... Tack för den! Tur att de inte är någon tävling på ett tag...

På onsdag kommer Joakim Mossenberg och ska se hur Jojo ser ut i muskler och skelett. Intressant och se om han har någon spänning någonstans. Tror inte att han har något överdrivet men man vet ju aldrig.

För övrigt hittade jag en artikel på SvRF's hemsida där en drös svenska tränare fick åka ner till Tyskland och hälsa på både Ehning och Beerbaum under två dagar för att få insipration för träningar och utveckling av elever i Sverige.
Tränarna, bland annat Maria Gretzer och Linda Algotsson, tryckte på flera skillnader, en av dem var att varken Ehning eller Beerbaum, med deras beridare inräknade satt och nötte på volt efter volt i någon gångart. De utnyttjade fyrkantspåret och använde hörnen i deras jobb. De red även i ett fröjdigare tempo än "vi" svenskar gör när vi trimmar våra hästar.

En annan sak, som jag vet av egen erfarenhet, är att många svenska ryttare sitter och rider med så mycket innerhand, det är en dragkamp med denna innerhand istället för att jobba hästen för skänkeln och säte.
Efter att själv tränat för tysk tränare och även haft disskutioner med samma har jag insett att många svenska ryttare gör totalt bakvänt.
Kanske därför Maria Gretzer, under visiten i Tyskland påpekade att Ehning och Beerbaum, med beridare, red sina hästar med bågen spänd åt rätt håll.

Men hur ofta ser vi inte ryttare som rider volt efter volt och i princip inte gör något annat än att dra i tygeln? Egentligen, handen på hjärtat, sitter man själv inte där och tycker att hästen biter fast i insidan. Då är det dags att börja använda tentaklarna som hänger längs sidan av hästen.



Hade träning förra veckan för en ny tjej, där sa hon själv att hon aldrig tänkt på att jobba hästen mot ytterhjälperna. Att pressa hästen mot sin ytterhand med innerskänkeln istället för att ställa för innerhanden och mata på med ytterskänkeln. Förstår henne också, för när man börjar på ridskolan får man ju lära sig att ställa hästen, med handen. Vansinne! Den Svenska utbildningen av våra ridlärare är alldeles för dålig.
Det bör ställas högre krav på ridlärare och deras egen kunskap inom häst, inte bara ridning eller hästhållning, utan mer renodlad HästKunsap, mer ingående anatomi, muskulära problem och lösningar, Skelettära problem och vilka påföljder det kan bli.
Att verkligen lära sig hur en hästs kropp fungerar under arbete i olika moment, på djupet, skulle nog sätta svensk ridsport i en annan skala. Även på ridskolenivå.


Bifogar en länk på en bild på mig och Jojo från tävlingen igår...

Vink Vink
Ida J

Långpromenad

Godkväll på er! Jag har just kommit in efter hästarnas kvällsmat. För några timmar sedan kom jag hem ifrån en långpromenad med mammas äldsta sto. Hon är under igångsättning och idag skulle vi öka på motionstiden. tidigare har hon gått ungefär 40-45 minuter med ca 5 minuter trav. Under ryttare. Idag fick hon gå i ca en timme, bara skritt och jag powerwalkade brevid. Mammas häst är så charmig. Första biten bort var hon pigg och glad och småtravade nöjt brevid mig och viftade med huvudet. Andra halvan på vägen bort tog batterierna slut, och jag fick nästan släpa henne efter mig. Allting var intressantare än att gå, och hon såg en massa djur som jag inte såg alls.

När vi vände kom på något mystiskt sätt krafterna tillbaka till hennes stora nordsvensk-kropp. Då var det hon som hade täten och mig på släptåg... Hon var nog inte så trött på vägen bort. ;) Hem kom vi i alla fall, i mörkret och hon var knappt svettig alls! Jätteskönt att ha det som lite kvitto på att man åtminstonde inte går allt för hårt fram. Väl hemma var Chester väldigt orolig och gnäggade flera gånger när vi kom gåendes. Konstigt, han brukar aldrig gnägga när han har sällskap, speciellt inte åt mammas häst? Tydligen hade han ropat efter oss flera gånger medan vi var borta, sa mamma. Kan det här vara symptom på något, eller är han bara lite kär i mig och hatar när jag är "otrogen" med andra hästar?


Bild från förra året då hon var fullt igång.
Det var en osynlig bom!

Emily

I valet och kvalet

Fick ett mail ifrån mitt distriktsförbund igårkväll. Jag har fått en plats i Östgötateamet hoppning. Frågan är väl nu bara, vill jag detta? Klarar min häst av det? Jag vill ju inte sätta någon onödig press på honom, eftersom han inte direkt ligger på en jämn nivå. Vissa dagar fungerar hoppningen helt okej, och andra dagar stressar han upp sig jättemycket. Får jag då ut något av den teamsatsningen?

en sak till som gör att jag tvekar lite är att jag tror att det kommer vara ganska långt till träffarna. Första är i Mantorp. Jag tror att de flesta kommer hållas där, eller i Norrköping. Är det då värt att åka 7-10 mil med en häst som KAN komma att bli helt sjukt stressad, eller ska jag vänta och söka nästa år igen?

Just nu lutar det nog åt att tacka nej till platsen. Hjärnan säger nej men hjärtat säger ja. Eller nej. Åh, jag vet inte. Hur ska jag göra?


//Emily B

Lydnashoppning.

Hade ju lite lydnadshoppning igår inför dagens tävling, som för övrigt gick jättebra, jag och Jojo gick 0 i 95cm.

efter att jag värmt upp Jojo lite så började jag trava över dessa bommar, stabilt med kontakt både för skänkeln och i handen. Rak väg innan så han är rak över bommarna. Efter bommarna fångade jag upp och flyttade ut honom mot spåret eller innanför det rödoranga hindret, ungefär varanann gång. Jojo ville inte riktigt lyssna på min vänster skänkel utan lade sig på i handen i stället för att flytta sig, då får man sakta av till skritt och flytta i skritt och sedan försöka i trav igen. Då gick det mycket bättre.


Sen hoppade jag den här linjen åt båda hållen, mellan blåvita och grönvita, 5 lite kortare galoppsprång, mellan de grönvita och svarta 4 normala galoppsprång. Även här är det noga att man får en rak häst för yttertygeln så man kan reglera galoppsprången.
började att hoppa de blåvita mot det svarta och då är det lättare att klara serien, fem lite tillbaka och sedan fyra lite mjukt framåt.
Åt andra hållet ser man lätt vad man behöver träna på, Jojo behöver bli starkare i sin rumpa och orka galoppera rakt i serien när jag ska korta.  Han gjorde det väldigt bra efter två gånger, då låg han kvar och väntade så jag bara kunde lägga om benen där det behövdes. De viktigaste i en sån här övning är att man själv är stadig, att komma in rakt och rätt är ganska viktigt för att kunna få de som bäst och mest utvecklande för hästen inne i serien.



Jag avslutade med att hoppa bågen mellan det bruna och det blåvita med nio lite fröjdiga galoppsprång. Efter att ha ridit lite fram och tillbaka i serien svarade Jojo väldigt bra med att länga steget utan att ge sig iväg. Hoppade bara bågen en gång, eftersom han gjorde den perfekt.



Jag hoppade inte högre än de ni ser på bilden, anledningen är enkel, jag höjdhopps tränade inte, utan lydnad. Är det lite lägre så gör de inget om hästen inte är riktigt med och de blir ett missförstånd. Dessutom är dessa låga hinder inget som sliter på hästen.

Att hoppa en unghäst på sådana här höjder kan gynna den fortsatta utvecklingen, då det gör att hästen blir van med hinder och även van vid att det begärs saker mellan hindren, utan att det kan bli obehagligt om hästen inte orkar korta sig eller inte riktigt svarar för en framåtdrivande hjälp.

Vink Vink
Ida J

God Morgon!

Nu är jag uppe med Tuppen.
Idag blir det tävling i Sollentuna norr om stockholm med Jojo, igår gjorde jag en del lydnadshoppning på låga hinder för att kontrollera om han skulle va på surhumör eller på gladhumör=P De va lite blandat.

Tog lite bilder och tänkte förklara lite hur jag gjorde lydnads hoppning på en 5 åring.

Men nu måste jag bege mig till stallet!

Vink Vink
Ida J

Tidiga morgnar, sena kvällar.

Idag gick jag upp tidigt, tänkte att jag skulle hinna rida två hästar på förmiddagen. Det hann jag inte, jag förstår inte var tiden tar vägen? Bestämde mig för att rida min egen i alla fall, underlaget på gräsplätten jag rider på var ganska fast och bra, så jag plockade upp lite hinder. Inga höjder direkt, utan mest gymnastik/lydnadshoppning, på volt. Skrittade fram en sväng ute, tyckte då att han kändes väldigt stum och okänslig i munnen. Efter några minuters lösgörande arbete med benhård koll på ställning och böjning (och det där med skänkelvikning... Inte min hästs favoritsyssla direkt) lossnade han och sökte stöd på bettet. Red honom så på tygeln den halva kilometern jag hade hem.

Väl hemma började jag trava fram, och det var länge sedan han var så rund och fin i formen! Det kändes som att han hade ett ärligt stöd och ärlig form, inte bara krökte på nacken, så jag är riktigt nöjd!

Tog något varv i galopp och sedan började jag värma honom på volt över bommar och bockar, där kom dagens andra lilla argumentation! Chester sa NEVER EVER när jag ville kunna svänga i galopp. Varför svänga när man kan ha fullt ös medvetslös framåt? Suck. Vissa dagar fungerar kommunikationen bättre än andra dagar. Några övertalningsförsök senare gick han med på att göra som jag vill, men bara om han själv tror att det är han som bestämmer.

Så om jag ska summera dagens ridpass lite kort:
+ jag tog god tid på mig att skritta fram
+ jag gjorde mycket jobb i skritten, vilket jag hade nytta av i traven sedan
+ han rusade inte speciellt mycket mot bocken
+ jag blev inte hängandes i handen

- Mitt tålamod frestades ordentligt när han bestämde att det var omöjligt att skritta över en bom
- jag kunde ridit honom mer mellan hjälperna, idag blev det lite antingen hand eller skänkel.
- Jag jobbade mest i vänster varv, hans lätta. Hur hade jag tänkt att höger skulle bli lättare om jag undviker det?

Imorgon ska jag lägga fokus på höger varv och höger galopp. Kanske rida över bommar och bockar igen, fast i andra varvet.

/Emily


Mitt första inlägg...

Ja nu ska jag skriva mitt första inlägg här i bloggen.
Hoppas på att vi får oss en till bloggare så de alltid finns något att läsa för er.

Tycker nog vi bprde få en snyggare header på sidan också ;-)

Jag satt lite och funderade på vad jag skulle skriva för något, det är svårt, jag har ju inte ritkigt presenterat min häst, får nog göra de lite grann

De är en valack efter Rambo-Lombard, tanken när han föddes upp var att det skulle bli en Dressyrhäst. Han hamnade hos mig genom fodervärdsannonser och i vintras köpte jag honom.

Han hoppar med god ryggverksamhet och har ett härligt psyke. Han är oftats positiv, men börjar visa lite humör när de blir lite jobbigt.

Jojo, eller Crown Points Jojo som han egentligen heter är svart och c:a 173cm i manken.

Mitt mål med Jojo är att kunna rida 130 år 2013...


Jakten fortsätter

Jag har tänkt att ha tre bloggare i teamet, så nu är det dags att ansöka om ni inte redan gjort det!
En del tips och ansökningar har trillat in, men vi väntar fortfarande på den där bloggaren som känns som en hundraprocentig fullträff. Kan det vara du? Hör av dig!

bloggare nr 2 presenteras!

Jag heter Emily Broman och är 18 år. Jag började blogga i januari 2009, och har sedan dess bloggat mer eller mindre aktivt om häst och vardag. Jag rider och tävlar fortfarande på ponny, min egna heter Chester och honom har jag haft i 3 år. Det är en speciell liten häst med mycket hjärna och en vilja av stål. Jag jobbar mycket med att renodla hjälper på honom då han till och från har lite problem med att komma ihåg vad ryttaren egentligen vill... 

Jag är mest intresserad av hoppning, men hittills haft störst framgångar inom dressyr. Ett mål jag har med min ridning är att innan jag lägger hästarna på hyllan, ska jag rida på en stor arena. Ett mer kortsiktigt mål för i år är att komma ut och tävla LA dressyr på skolhäst och att starta dressyr på min egen. Innan tävlingssäsongen är slut vill jag också debutera LB på min ponny.

Min mamma bedriver en småskalig avel på nordsvenska hästar. Vi har just nu 3 unghästar, en från varje år, som alla ska börja utbildas på sitt sätt. På bilden är vår fjolåring eftet förra årets premiering, där båda de äldsta unghästarna kom hem som klass 1. Roligt!

Jag läser just nu färdigt ett par kurser på gymnasiet, sedan planerar jag byta skola i höst. Jag började på teknikprogrammet/ridprofil. Jag, liksom Ida, bloggar om det mesta inom häst, ifrån "dagens ridpass" och ridövningnar till värderingar inom ridsporten och utrustning. Hoppas ni tycker det här ska bli lika kul som jag gör :)
Emily

Första bloggaren klar för hästbloggarteamet!

Äntligen är första bloggaren utvald, och jag tänkte låta henne presentera sig själv :)
Jag heter Ida Jansson och är 22 år gammal, jag började blogga förra sommaren då jag fick tag i en foderhäst, Jojo, ville på ett lätt sätt kunna uppdatera hästens ägare om hur det gick för oss. Det utvecklade sig väl och jag bloggade mer och mer om fler saker som rörde hästeriet. I vintras köpte jag Jojo och nu satsar vi för fullt inom hoppningen.

Jag har utbildat flera unghästar i olika stadier, så som insittning, inridning, sadel och tränsvänjning och även utbildat från 3 år till 120 hoppning. Jag tävlar inte dressyr men gillar att rida de högre skolorna så som galoppirruetter. 

Mitt mål är att kunna tävla minst 130 hoppning och även kunna göra de lite högre skolorna i dressyr så som Piaff, Passage, Galoppombyten i serie och även galoppirruetter i den vardagliga ridningen. 

Jag själv gick ut gymnasiet från media/journalistlinjen 2008 och har därefter jobbat med hästar till och från nu jobbar jag heltid på ett pappersbruk i södra Stockholm för att kunna finansiera min hobby. Jag skriver om allt mellan himmel och jord i hästvärlden, tips och trix även lite om ny eller gammal utrustning.

Hälsningar 
Ida J

Ansökningarna trillar in

Nu har vi fått in ett antal ansökningar och spanar in bloggarna ordentligt. Vissa känns helt rätt direkt medan andra placeras i "kanske". Jag funderar på vad ni vill läsa om? Ska jag försöka hitta en bloggare från varje tävlingsgren?
Om du ansökt men svar dröjer, är det för att du kan ha hamnat på "kanske-listan". Självklart ska alla få besked mycket snart, men jag vill påminna er som ploppar in här på bloggen att låter detta kul, maila och säg att du är intresserad! Ju fler som söker, desto större är chansen att teamet blir awesome.

Letandet är i full gång!

Just nu letar vi bloggare för fullt! Vi klickar runt mellan hästbloggar och kollar igenom dem noga, och det här är våra kriterier:

  • Skriver lättlästa inlägg med bra svenska
  • Bloggar om hästar
  • Lägger ut fina och passande bilder
  • Uppdaterar dagligen
  • Provocerar inte
  • Älskar hästar
  • Är en bra förebild
Stämmer det här in på dig, glöm inte att du kan ansöka till teamet på mailadress [email protected]

välkommen!

Hästbloggarteamet är en nystartad blogg som söker med ljus och lykta efter bloggare som vill ingå i teamet. För mer info om vad hästbloggarteamet är, kolla http://hastbloggarteamet.blogg.se/om/ eller maila [email protected].

RSS 2.0