Grönt kort... Borde nog uppdateras

Nu var de ju i och för sig väldigt många år sedan jag tog mitt gröna kort men så vitt jag läst mig till så är de ungefär samma upplägg.

Man ska i princip ha kunskap i att slå i TR. Inget annat.
Man får aldrig lära sig vad säkerhet är på en tävlingsplats, att man inte kan stå helt still på en framhoppning och prata med någon utanför staketet, de är ju i princip som att dra handbromsen på Essingeleden.
Livsfarligt med andra ord...

Man får aldrig lära sig vet och etikett, man travar inte igenom en parkering fullt med både hästar, vuxna, barn och ibland även andra djur. Man får heller aldrig lära sig hur man bör bete sig mot Funktionärer eller andra medtävlanden.

Detta verkar ju rätt uppenbart, trots de ser man flera skrämmande Exempel på att sådana saker INTE är uppenbart för alla på en tävlingsplats!

Blir fruktansvärt irriterad på folk som helt frankt ställer sig still på en framhoppning mellan ett hinder och staket och pratar med någon på utsidan. Man har alltså NOLL koll på omgivningen och alla andra ekipge. Ofta när dessa blir tillsagda är de gärna lite spydiga och allmänt otrevliga. Då anser jag att de är vår, som konkurrenter/medtävlanden, funktionärer, anhörig eller medhjälpare att faktiskt säga ifrån! och även stötta andra människor som säger ifrån.

Vink Vink
Ida

Kommentarer
Postat av: sanna

Så brukar det vara på ridskolans tävlingar ibland tyvärr. Folk överallt och man vet knappt vart man är själv :(

Borde bli striktare regler mot sånt. eller vad tycker du?

2011-06-10 @ 21:34:51
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Emily

Grönt kort kräver mer utbildning från och med i år. Åtminstone om man är under 18. Är man över arton är utbildningen frivillig. Den utbildning man får är rätt massiv så de har tänkt över det där med kunskapsluckorna och försöker nu fixa till det. Grönt kort är från och med det här året lite mer ett körkort för tävling. Tror inte man kan bli av med det men ;)

2011-06-11 @ 07:35:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0