Förklaring: flugskimmel

Tänkte berätta varifrån flugskimmel egentligen kommer! Och nej, det är inte för att prickarna ser ut som flugor. Flugor är jättedumma djur. Men det kanske inte är så svårt att räkna ut, hur stor är deras hjärna? Som en punkt i den här texten? Hur eller som. Att flugor är dumma är nåt vi har användning av när vi försöker utrota dem från stallar etc, med hjälp av flugpapper. Flugpapper har ofta färdigtryckta flugor på sig. Det tolkar de dumma flugorna som att det måste vara nåt jääääättegott på det där pappret, eftersom den där färdigtryckta flugan suttit där så länge och kalasat? Så flyger de dit, landar, och BAM dom är fast. Så fortsätter det tills alla flugor är fast, eftersom alla är lika dumma och inte förstår att flugkompisarna sitter fast, utan de tror att det är värsta festen på gång.

Hur ser då en flugskimmel ut? Som ett suddigt flugpapper. De dumma flugorna tror att varje liten prick är en fluga. Värsta festen på hästen!!! och bestämmer sig för att haka på. Därför sitter det gärna fullt av flugor på flugskimlar, och det är därifrån de fått sitt namn, flugskimmel.
det är inte helt ovanligt att dessa hästar besväras mer av flugor och behöver ofta i större utsträckning flugmedel och flugskydd, eftersom de kan vara som en vandrande flugsamling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0